Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Het Schip

Het Schip in Amsterdams is hét museum over de Amsterdamse School. Honderd jaar geleden ruilde deze architectuurbeweging de sobere stijl van toen in voor speelse en fantasierijke vormen. De prachtige gebouwen die de architecten destijds ontwierpen zijn nog altijd door heel Nederland te bewonderen. Maar het bleef niet bij huizen, winkels en kantoren. De architecten hadden ook oog voor de binnenkant en ontwierpen bijvoorbeeld originele, schitterende tafels en stoelen, lampen en vele andere voorwerpen. In Het Schip, dat helemaal vernieuwd en uitgebreid is, kunnen kinderen en volwassen op een spannende manier – met films, confrontatiespiegels en multitouchtafels – genieten van al het moois van de Amsterdamse School. Bovendien organiseert het museum in de herfstvakantie drie extra rondleidingen voor kinderen met elk een eigen thema.

Deze herfstvakantie – van za 15 t/m zo 23 oktober – organiseert het Amsterdamse museum Het Schip diverse leuke, spannende activiteiten voor kinderen van vijf tot twaalf jaar. Aanmelden voor de kinderrondleidingen en diverse workshops kan via www.hetschip.nl.

 

 

 

Er zijn diverse kinderactiviteiten te doen bij Het Schip. Er staan er 4 online en hierbij tippen wij er 2:

1. Klei en keramiek

Tijdens een rondleiding in en rond het museum leren de kinderen kijken naar de vele details van Het Schip: naar fantasievolle ornamenten en kleurrijke bakstenen in sprekende metselpatronen. Na de rondleiding krijgen de kinderen tijdens de workshop ‘Indruk’ een voorgevormd tegeltje van zachte klei waarop ze hun fantasie kunnen loslaten. Onder professionele begeleiding kleien kinderen een persoonlijk ontwerp geïnspireerd op de Amsterdamse School. Het tegeltje wordt gebakken en de kinderen krijgen het keramieken kunstwerkje mee als souvenir.

2. Zelf een boekomslag maken

Tijdens een korte rondleiding kijken de kinderen onder begeleiding van een gids naar boeken die zijn vormgegeven in de stijl van de Amsterdamse School: hoe ziet de omslag eruit, hoe is het gebonden en wat is er zo bijzonder aan de vormgeving van letters en illustraties? In de workshop die volgt maken de kinderen met potlood, inkt, verf en echte ganzenveren zelf een boekomslag geïnspireerd op de Amsterdamse School. Kinderen van 5 en 6 jaar doen de workshop samen met hun (groot)ouders of begeleiders, oudere kinderen mogen zelfstandig meedoen.

Voor meer informatie over de kinderactiviteiten in de herfstvakantie kunt u terecht op www.hetschip.nl/activiteiten/kinderen of kunt u contact opnemen per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefoon (020 686 8595).

Online reserveren kan via https://www.hetschip.nl/reserveer