Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

50 jaar Kerstmis met Dick Bruna

Wij hebben thuis zo’n mooi boekje over Kerst. Het is het bekende kerstverhaal, prachtig neergezet door Dick Bruna. Waarschijnlijk kennen jouw papa en mama of opa en oma het boekje wel. Of je hebt zelf het boekje met de groene voorkant met een engeltje, ‘kerstmis’, in huis. Omdat het nu 50 jaar geleden dat Dick Bruna het boek 'kerstmis' voor het eerst uitbracht, is er nu een luxe jubileumeditie verschenen. Dit boekje is voorzien van een gouden stempel en een leeslint met een engel eraan. Prachtig!

Klassieker

In 1963 heeft Dick Bruna een eigen vertelling van het bekende kerstverhaal gemaakt. Om het verhaal in beeld te brengen, illustreerde hij er mooie prenten bij. Nu, vijftig jaar later, wordt het boek nog steeds met ongewijzigde inhoud uitgegeven. In dit boek wordt het kerstverhaal op een prachtige en eenvoudige wijze beschreven. Vele generaties zijn met dit kerstboek opgegroeid. Het is met recht een klassieker.

Wat ik nou zo gaaf vind: eerste en tweede kerstdag om 7.20 uur is bij KRO Kindertijd de kerstspecial, een animatiefilm van het kerstverhaal voorgelezen door Dick Bruna, te zien. Kijken dus! 

 

 

 

De gouden jubileumeditie van het boek 'kerstmis' verschijnt niet alleen in Nederland maar ook in Engeland, Noorwegen en Japan.