Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

De kinderkamer voor kinderen vanaf 2 jaar

Als je kindje de leeftijd van ongeveer twee jaar bereikt, wordt hij iets zelfstandiger en zal hij zich ook wat langer kunnen vermaken in z´n eentje op de eigen kamer. Belangrijk voor je kindje en belangrijk voor jou, omdat het je wat meer tijd geeft om andere dingen te doen. Wel even blijven opletten natuurlijk! Op het moment dat je je beseft dat het wel erg stil is in de kinderkamer, is je kleuter waarschijnlijk al halverwege met zijn krijtkunstwerk op het nieuwe behang...

Afgezien van een enkele keer opnieuw behangen omdat het kunstwerk toch niet zo geslaagd was als gedacht, is het leuk om de kamer af en toe een nieuw verfje te geven of op een andere manier een beetje op te leuken. De ideale kamer voor een kleuter is natuurlijk ook anders dan die voor een baby. Gaaf voor Kinderen gaaft je een aantal tips over het aankleden van de kamer van je kleuter.

Decoratie

Groeimeter: Jonge kinderen groeien als kool, en hoe leuk is het als je later precies kunt terugkijken hoe lang je zoon of dochter was op een bepaalde leeftijd? Je kunt natuurlijk gewoon streepjes op de muur zetten, maar tegenwoordig zijn er ook groeimeters in allerlei thema's verkrijgbaar. Als je meerdere kinderen hebt, is het natuurlijk leuk om ze te kunnen vergelijken.

Foto's: Familie, vrienden en (huis)dieren – je kleintje heeft ze graag dichtbij zich. Wel op een veilige hoogte ophangen of neerzetten natuurlijk.

Muurstickers: Als je graag de kamer een beetje wil opvrolijken maar geen zin hebt om te gaan verven of behangen, kun je op zoek gaan naar een leuke muursticker. Op internet zijn enorm veel verschillende thema's en kleuren verkrijgbaar voor elke soort kamer – of je kindje nu van dieren, sport, dinosaurussen of prinsessen houdt.

Nachtlampje: Een nachtlampje kan handig zijn voor nachtelijk toiletbezoek, en is voor veel jonge kinderen ook rustgevend.

Bed

Het juiste bedje en een mooie kamer kunnen ook een positieve invloed hebben op de nachtrust van je kind. Het kan dus in ieder geval geen kwaad om eens te kijken naar een nieuw bedje als je kind de kleuterleeftijd bereikt heeft. Wat slapen betreft, heb je verschillende opties voor je kleintje. Veel zal ook afhangen van zijn of haar lengte en groeitempo. De wat grotere kindjes zullen rond hun tweede al prima in een 'echt bed kunnen slapen. Als je je zorgen maakt dat de kleine druktemaker 's nachts uit bed rolt en zich bezeert, kun je kiezen voor een bedhekje. Zo'n hekje kan ook praktisch zijn om mee te nemen wanneer je ergens naartoe gaat waar de kleine sowieso alleen in een groot bed zal kunnen slapen.

Samen met de kamer kan ook het bed na twee jaar wel een upgrade gebruiken. Wat slapen betreft, heb je verschillende opties voor je kleintje. 

Je kunt echter ook kiezen voor een kleuterbed. Een kleuterbed is ongeveer 1.50 meter lang en 0.7 meter breed, en is over het algemeen voorzien van spijlen of bescherming aan beide zijdes. Prima voor de periode tussen een ledikant en een groot bed dus.

Veiligheid

De meeste kinderen kunnen tegen hun tweede jaar al lopen. Ze kunnen dus makkelijk bij alle kastjes en laatjes, en zullen ook de stopcontacten kunnen vinden. Zorg er dus voor dat gevaarlijke spullen in een kastje met veiligheidsslot zitten, en beveilig alle stopcontacten waar je kleintje bij kan.