Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Wetenschappelijk vakantieboek voor jonge onderzoekers

Wij mogen van de makers van New Scientist het Young Scientist Vakantieboek testen. Dat doen wij met plezier, want de voorkant spreekt ons meteen aan én roept veel vragen op: Wanneer barst de Vesuvius weer uit? Hoe zijn de Alpen ontstaan? Hoe ziet de vakantie op Mars eruit? Hoe zeg je ‘hallo’ in het Fries, Portugees en in pinguïntaal? Op al deze – en nog veel meer -  vragen krijgen we antwoord want het vakantieboek staat vol weetjes, en natuurlijk ook met spelletjes en puzzels.
Per land
Wat leren we veel in dit ontspannen vakantieboek! Per land – Nederland, België, Britse eilanden, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Spanje, Portugal, Griekenland, Antarctica en zelfs Mars – lees je veel wetenswaardigheden en valt er heel wat te puzzelen. We leren de taal van het land in een miniwoordenboek, de toeristische attracties worden omschreven, net als het eten en drinken per land en ook wordt er per land een wetenschapper belicht. Spelenderwijs leerzaam. Wij vinden het Young Scientist Vakantieboek gaaf als een doe-boek voor kids tussen 8 en 12 jaar.

Wachten
Hoofdredacteur van New Scientist Jim Jansen is trots op het boek, dat volgens hem perfect is voor alle wachtmomenten tijdens de reis. Die momenten staan in schril contrast met een ‘relaxte’ vakantie. Jansen: ‘Wachten op de trein naar Schiphol, wachten voor de incheckbalie, wachten voor de douane, wachten om daadwerkelijk het vliegtuig te betreden… en dan is de reis amper begonnen. Juist voor alle wachtmomenten hebben we het Young Scientist Vakantieboek gemaakt.’ www.newscientist.nl